Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-09@06:31:38 GMT

آیا وان استانبول بعدی خواهد بود؟

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۸۲۲۶۱

آیا وان استانبول بعدی خواهد بود؟

پس از دو سال مرز زمینی ترکیه بروی ایرانیان باز شد و از اواخر شهریور امکان سفر به وان برای ایرانیان مجددا به وجود آماده است. وان در چند سال اخیر، حدودا از 5 سال قبل به ارزان‌ترین مقصد سفر خارجی ایرانیان تبدیل شد و به همین جهت جای خود را در بین دیگر مقاصد خارجی با سرعت بیشتری نسبت به آنچه انتظار می‌رفت بدست آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا با نگاه به گذشته می‌توان دریافت وان جاذبه‌هایی دارد که دیگر مقاصد مقاصد ندارند و باید دید آیا وان استانبول بعدی ایرانیان است؟ یا شاید قرار است جای سفر استانبول را برای ایرانیان بگیرد.

اول از همه، وان ارزان‌ است و این ارزانی قابل مقایسه با مقاصد دیگر نیست. بگذارید وارد جزئیات شویم. قیمت تور وان 5 روزه، حدود 2 میلیون و 100 هزار تومان است و اگر بخواهید 2 شب در هتل اقامت داشته باشید و تمامی خدمات سفر نظیر بلیط، ترانسفر و ... را داشته باشید، تنها باید 1.270.000 تومان هزینه کنید و هیچ مقصد خارجی دیگری حتی نظیر نخجوان نیز پذیرای شما با این هزینه نخواهند بود. این در حالی است که ارزان‌ترین تور استانبول از 4.300.000 تومان شروع می‌شود، یعنی 3.5 برابر قیمت تور وان.

برای مشاهده قیمت‌ها به صورت دقیق‌تر می‌توانید به صفحه تور وان از آژانس کایت مراجعه کنید که تورهای آژانس‌های متنوعی را در سایت ارائه می‌دهند.

مورد بعدی نزدیکی به ایران است که باعث می‌گردد با اتوبوس یا ون هم بتوان به وان سفر کرد و در طول سفر با توجه به اختلاق قیمت بعضی از اجناس نظیر سیگار یا تنباکو، افراد می‌توانند با خود سه جعبه به آن طرف مرز انتقال دهند و هر نفر حدود 300، 400 هزار تومان سود ببرد. البته که این کار منع قانونی ندارد ولی از نظر اخلاقی شاید درست نباشد.

قطار و امکان سفر ریلی به وان ترکیه نیز مبحث دیگری است که چند وقتی است به دلیل مشکلات فنی سیستم ریلی قطار تهران-وان، از کار افتاده است و اگر مجددا از سر گرفته شود، دلیل دیگری برای جذب مسافران بیشتر به این شهر می‌گردد. از چند آژانس مسافرتی که در حوزه ترکیه و علی الخصوص وان فعالیت دارند پرس و جویی کردیم و مشخص شد حدود 50 درصد از افرادی که می‌خواهند به وان سفر کنند، به دنبال سفر با قطار هستند چرا که عقیده دارند سفر با قطار به مراتب از سفر با اتوبوس راحت‌تر است.

خرید نیز در وان ارزان است. به دلیل عدم امکان واردات قانونی پوشاک از کشورهای خارجی و منع واردات، قیمت پوشاک و کفش بین ایران و ترکیه اختلاف فاحشی دارد و اینکه ترکیه یکی از قطب‌های تولید این نوع کالاها است، برکسی پوشیده نیست. مسافران عادی زیادی برای خرید به وان مراجعه می‌کنند و حساب بوتیک‌دارها و فروشنده‌های لباس و کفش جداست که تعدادشان کم هم نیست پس در نتیجه، آمار و ارقام، نشان از پتانسیل بالای وان ترکیه به عنوان یک مقصد سفر برای ایرانیان دارد و احتمال زیاد می‌رود رشد تعداد مسافران حداقل در سه سال آینده رشد قابل توجهی داشته باشد.

دولت ترکیه نیز فرصت را غنیمت شمرده و سرمایه گذاری‌های مختلفی را بر روی بخش‌های مختلف شهری و ... در وان شروع کرده و فقط در سال 2020 بالای 5 هتل در وان ساخته شده است که نشان می‌دهد دولت ترکیه از پتانسیل این شهر برای سرمایه گذاری کاملا مطلع است.

مورد بعدی که احتمال جایگزین شدن وان با استانبول را برای ایرانیان نوید می‌دهد، نزدیکی فرهنگی مردم ساکن در وان با ایرانیان است. زبان فارسی برای ساکنین شهر وان کاملا جا افتاده و در بیشتر فروشگاه‌‌ها، رستوران‌ها و هتل‌ها، کارکنان زبان فارسی را متوجه می‌شوند که برای کسانی که زبان ترکی یا انگلیسی ضعیفی دارند، مزیت به حساب می‌آید.

با همه تفاسیر بالا و بالا رفتن قیمت ارز و سخت‌تر شدن خرید سفرهای خارجی برای ایرانیان، به نظر می‌رسد تا 2 سال دیگر وان به یکی از سه مقصد و یا حتی اولین مقصد سفر برای ایرانی‌ها تبدیل شود چرا که می‌توان با هزینه‌ی کمتر از تور کیش به یک سفر خارجی رفت.

حال باید دید وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که متولی امر گردشگری در ایران است، آیا برنامه‌ای مشترک برای توسعه همکاری‌های دو کشور در این شهر دارد یا خیر و آیا ما با وجود شهرهایی همچون شیراز، اصفهان، یزد، کیش و ... که جاذبه‌هایی به مراتب بیشتر از وان ترکیه دارند، می‌توانیم برنامه‌های جامعی ترتیب دهیم که از ترکیه پیشی بگیریم؟

منبع: kite.ir